3TON
Nahajate se tukaj: Domov NOVICE - WiFi4EU V DOLENJSKIH TOPLICAH

- WiFi4EU V DOLENJSKIH TOPLICAH

14.12.2021: Obvestilo je namenjeno končnim uporabnikom na širšem območju Dolenjskih Toplic

Vse zainteresirane končne uporabnike na širšem območju Dolenjskih Toplic obveščamo, da je od 4.12.2021 pričelo delovati omrežje WiFi4EU, ki omogoča vsem občanom in obiskovalcem brezplačen dostop do interneta in spletnih vsebin. Omrežje je zgrajeno s sredstvi razpisa WiFi4EU v vrednosti 15.000 EUR ter bo aktivno najmanj tri leta od pričetka delovanja.

Evropska komisija želi s pobudo in razpisom WiFi4EU omogočiti državljanom po vsej Evropi brezžični dostop do interneta na javnih mestih, vključno s parki, trgi, javnimi zgradbami, knjižnicami, zdravstvenimi domovi in muzeji. Možnost brezplačnega interneta je še posebej dobrodošla za turiste in druge goste, ki na mobilnih napravah nimajo zakupljenih večjih količin prenosa podatkov v tujini.

Omrežje pokriva okolico dvorca Soteska in Hudičevega turna, ulico Zdraviliški trg in Zdraviliški park, igrišča pred OŠ Dolenjske Toplice, okolico Muzeja Kočevarjev staroselcev, javno površino v okolici Prostovoljnega gasilskega društva Podturn, notranjost in javno površino pred Kulturnim domom Podhosta ter notranjost in javno površino pred stavbo občine.

Vse dostopne točke v omrežje so ustrezno označene z logotipom razpisa.

Prijava v omrežje in uporaba brezplačnega omrežja je enostavna. Uporabnik na mobilnem telefonu ali drugi napravi med razpoložljivimi omrežji izbere omrežje »WiFi4EU«, nakar se mu odpre spletna stran z emblemom WiFi4EU in sliko Dolenjskih Toplic, kjer uporabnik izbere možnost za vstop. S tem je prijava zaključena in uporabnik lahko začne z uporabo brezplačnega interneta.

Vse ostale informacije o omrežju so na razpolago na spletni strani občine Dolenjske Toplice. Enako smo vam na razpolago tudi mi na naših telefonskih številkah ali naslovu Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. .

 

Tritel d.o.o.

Operaterji

A1 red_logo

logo novi_manji

header logo2x_0_1

polans logo

Tritel d.o.o.

Nadgoriška cesta 37
1231 Ljubljana-Črnuče

T/F: +386 (0)1 56 110 15
T: +386 59 110 186
M: +386 51 692 460
E: info@tritel.si