3TON
Nahajate se tukaj: Domov NOVICE - GRADNJA GOŠO 5, ZA OPERATERJE

- GRADNJA GOŠO 5, ZA OPERATERJE

3.5.2022: Razpis "GOŠO 5", gostovanje v omrežjih

Na osnovi Javnega razpisa za sofinanciranje gradnje odprtih širokopasovnih omrežij naslednje generacije »GOŠO 5« je naša družba pridobila koncesije za gradnjo širokopasovnih optičnih omrežij na območjih belih lis občin Ribnica, Sodražica, Žiri in Cerkno.

Zainteresirane telekomunikacijske operaterje pozivamo, da izkažejo svoj interes po gostovanju v omenjenih omrežjih.

Osnovne informacije o omrežjih:

 • Vsa štiri omrežja zajemajo približno 1.000 gospodinjstev na območjih belih lis.
 • Omrežja bodo povezana z omrežjema OŠO Velike Lašče in OŠO Gorenja vas – Poljane, ki sta bila zgrajena na osnovi prvega »Javnega razpisa »Javni razpis za pridobitev sredstev Evropskega sklada za regionalni razvoj - ESRR; 2. Razvojna prioriteta: Gospodarsko-razvojna infrastruktura, Prednostna usmeritev: 2.2. Informacijska družba, Projekt gradnja, upravljanje in vzdrževanje odprtega širokopasovnega omrežja elektronskih komunikacij v lokalni skupnosti«.
 • Omrežji v občinah Ribnica in Sodražica bosta zaporedno povezani ter bosta prejemali telekomunikacijske signale operaterjev iz naselja Mala Slevica v OŠO Velike Lašče po vzpostavljeni povezavi Mala Slevica – Sv. Gregor.

  Glavna postaja za sprejem in distribucijo teh signalov naprej je v naselju Sv. Gregor za občino Ribnica ter v naselju Zamostec za občino Sodražica.

 • Operaterjem, ki so že prisotni v OŠO Velike Lašče, bosta na ta način v dosegu še dodatni dve občini Ribnica in Sodražica.

 • Omrežje v občini Žiri bo prejemalo signal iz dveh naselij v OŠO Gorenja vas – Poljane in sicer iz naselja Fužine do naselja Selo za manjši del ter iz naselja Žirovski vrh Sv. Antona do naselja Račna za največji del omrežja.

  Glavna postaja bo v naselju Račna.

 • Omrežje v občini Cerkno bo ravno tako povezano z OŠO Gorenja vas – Poljane.

  Glavna postaja je predvidena v naselju Plužnje.

 • Operaterjem, ki so že prisotni v OŠO Gorenja vas - Poljane, bosta na ta način v dosegu še dve dodatni občini in sicer Žiri in Cerkno.

 • Zagotovljene bodo prenosne hitrosti do 200 Mb/s v smeri proti končnemu uporabniku oz. tudi možnost najema ne presvetljenega vlakna do končnega uporabnika, kot je to že slučaj v OŠO Velike Lašče in OŠO Gorenja vas – Poljane.

O podrobnostih in pogojih omenjenega načina gostovanja prosimo, da nas kontaktirate na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. ali pa nas pokličete na enega od kontaktnih telefonov.

 

Tritel d.o.o.

Operaterji

A1 red_logo

logo novi_manji

header logo2x_0_1

polans logo

Tritel d.o.o.

Nadgoriška cesta 37
1231 Ljubljana-Črnuče

T/F: +386 (0)1 56 110 15
T: +386 59 110 186
M: +386 51 692 460
E: info@tritel.si